Foto: DELFI

Skatot grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, Saeimas vairākuma atbalstu guvuši deputāta Inta Dāldera (V/"Par") priekšlikumi, kas paredz publiskot skolotāju, Latvijas Bankas un citu iestāžu darbinieku atalgojumus.

Saeimas atbalstu guvušie priekšlikumi paredz, ka Latvijas Bankas, vispārējās izglītības iestāžu, profesionālās izglītības iestāžu, kā arī profesionālās ievirzes izglītības iestāžu darbiniekiem un amatpersonām aprēķināto atalgojumu un citas naudas summas, kas viņiem pienākas, katru mēnesi publicē institūcijas mājaslapā internetā, norādot vārdu, uzvārdu, amatu un aprēķināto summu, ja likums nenosaka citādi.

Tāpat tie paredz, ka uz visiem valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībām, publiski privātajām kapitālsabiedrībām un kapitālsabiedrībām, kurās valsts, pašvaldības vai publiski privātajai kapitālsabiedrībai pieder visas kapitāla daļas, darbiniekiem un amatpersonām.

Tāpat priekšlikums paredz, ka Ministru kabinets nosaka tādas Latvijas Bankas un valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersonas un darbiniekus, kuru atalgojums un naudas summas, kas viņiem pienākas, nav publicējamas valsts drošības apsvērumu dēļ.

Kā liecina Saeimas mājaslapā pieejamā informācija, Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šos Dāldera priekšlikumus pirms izskatīšanas otrajā lasījumā neatbalstīja.

Saeima ceturtdien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Tie vēl jāskata trešajā, galīgajā lasījumā.

Vēstīts, ka kopš 2018. gada valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atalgojumu un citas summas, kas viņiem pienākas, katru mēnesi publicēs institūciju mājaslapās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!