Foto: Saeimas administrācija

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) konstatējis pārkāpumus Saeimas autobāzē, jo tās transportlīdzeklis izmantots personiskām vajadzībām.

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka iesniegumā Saeimas Prezidijam norādīts, ka KNAB iepriekš uzsāka pārbaudi par saņemto iesniegumu ar informāciju, ka Saeimas autobāze ilgstoši pieļāvusi dažādus pārkāpumus, kā arī Saeimas autotransportu izmantojot personīgām vajadzībām.

KNAB konstatējis, ka Saeimas kancelejas direktora vietnieks Guntis Beņķis izmantojis dienesta automašīnu, lai regulāri dotos no mājām uz darbu.

"Beņķa rīcībā ir saskatāmas pazīmes, kas liecina, ka viņš ir pārkāpis likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto," teikts iesniegumā.

Tomēr, ņemot vērā, ka minētā persona ir mirusi, lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā nevar iesākt un iesāktā lietvedība ir jāizbeidz, pauž KNAB.

Iesniegumā KNAB arī norāda, ka vēlas vērst uzmanību uz to, ka nav pieļaujama situācija, kurā valsts amatpersonas izmanto valstij piederošu mantu privātām vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!