Foto: DELFI

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs būs Mārtiņš Bondars (A/P), lemts pirmajā komisijas sēdē.

Budžeta komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Atis Zakatistovs ("KPV LV") un komisijas sekretāre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Bez Reiznieces-Ozolas, Zakatistova un Bondara Budžeta komisijā darbosies vēl šādi deputāti: Ilze Indriksone (NA), Aleksandrs Kiršteins (NA), Vjačeslavs Dombrovskis (S), Igors Pimenovs (S), Ļubova Švecova (S), Juris Pūce (A/P), Gatis Eglītis (JKP), Reinis Znotiņš (JKP), Ramona Petraviča ("KPV LV"), Janīna Jalinska (ZZS) un Edgars Rinkēvičs (JV).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirms Saeimas balsojumiem izskata likumprojektus, kas saistīti ar valsts budžetu, finansēm un nodokļiem. Tāpat komisija skata ziņojumus par valsts ekonomikas attīstības tendencēm, problēmām un nākotnes perspektīvām. Komisija skata arī Finanšu ministrijas ziņojumus par valsts ekonomisko situāciju un budžeta izpildi.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Deputāts vienā un tajā pašā laikā var strādāt ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un trijās apakškomisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!