Foto: LETA
Par 11.Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāju ievēlēts "Vienotības" pārstāvis Jānis Reirs, kurš komisiju vadīja arī 10.Saeimā. Savukārt saskaņā ar vienošanos, kas panākta ar Zatlera Reformu partiju (ZRP), tās sākotnēji šim amatam virzītais Vjačeslavs Dombrovskis kļuva par Saeimas Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāju.

Reirs pēc ievēlēšanas norādīja, ka komisijai gaidāms daudz darba, jo iepriekšējā Saeimā tā skatīja vairāk nekā pusi no visiem pieņemtajiem likumprojektiem.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Zatlera Reformu partijas (ZRP) deputāts Jānis Ozoliņš, bet komisijas sekretāra amatā ievēlēts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

11.Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvis Dzintars Kudums, Zaļo un Zemnieku savienības deputāts Uldis Augulis, "Saskaņas centra" deputāti Jeļena Lazareva, Igors Pimenovs, Ivans Ribakovs un Aleksandrs Sakovskis, "Vienotības" deputāts Jānis Lāčplēsis, ZRP pārstāvis Edmunds Sprūdžs, kā arī Neatkarīgo deputātu grupas pārstāvis Jānis Upenieks.

Savukārt par 11.Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāju vienbalsīgi ievēlēts Zatlera Reformu partijas (ZRP) pārstāvis Vjačeslavs Dombrovskis.

Viņš portālam "Delfi" iepriekš atklāja, ka pie Budžeta un nodokļu (finanšu) komisijas tiks veidota apakškomisija, kuras atbildībā būs nodokļu politikas reforma, un tās vadību arī, visticamāk, uzņemšoties viņš.

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatā ievēlēts tagadējais zemkopības ministrs, Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāts Jānis Dūklavs, bet komisijas sekretārs būs "Saskaņas centra" (SC) pārstāvis Jānis Tutins.

11.Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā darbosies arī Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK pārstāvji Einārs Cilinskis un Romāns Naudiņš, ZZS deputāts Ingmārs Līdaka, SC pārstāvošie Jānis Tutins, Artūrs Rubiks, Dmitrijs Rodionovs un Ivars Zariņš, "Vienotības" deputāti Edvards Smiltēns un Dzintars Zaķis, ZRP pārstāve Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī Neatkarīgo deputātu grupas vadītājs Klāvs Olšteins.

Ceturtdien 11.Saeimā paredzēts lemt par komisiju sastāvu, kā arī sākt vēlēt komisiju vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!