Foto: LETA
Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas pirmajā sēdē pirmdien par tās priekšsēdētāju ievēlēts Jānis Reirs ("Vienotība"), kurš ir pieredzējis Saeimas deputāts un savulaik bijis arī e-lietu ministra amatā.

Reirs bija vienīgā izvirzītā kandidatūra un guva vienbalsīgu klātesošo deputātu atbalstu. Savukārt komisijas priekšsēdētāja biedra amatam Reirs nominēja līdzšinējo Ventspils augstskolas rektoru Jāni Vucānu (ZZS), kurš arī pārliecinoši tika tajā ievēlēts.

Komisijas sekretāra amatam bija divas kandidatūras – Igors Pimenovs (SC) šim amatam nominēja savu frakcijas biedru Ņikitu Ņikifirovu, bet Kārlis Šadurskis ("Vienotība") izvirzīja Didža Zemmera (ZZS) kandidatūru. Aizklātā balsojumā par Ņikifirovu nobalsoja pieci deputāti, bet astoņi deputāti atbalstīja Zemmeru, kurš arī kļuva par komisijas sekretāru.

Reirs komisijas locekļiem norādīja, ka budžetu valdība sola iesniegt decembra sākumā, tāpēc aicināja novembrī un decembrī neko neieplānot, jo "būs nopietnas sēdes un būs nopietni jāstrādā".

Jau ziņots, ka 10. Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai jāvēl savā sēdē. Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā "Vienotību" pārstāvēs Andris Buiķis, Guntars Galvanovskis, Kārlis Šadurskis un Jānis Reirs. ZZS pārstāvji komisijā būs Jānis Vucāns, Aivars Dronka un Didzis Zemmers, bet SC pārstāvēs Valērijs Kravcovs, Ņikita Ņikiforovs, Igors Pimenovs un Ivans Ribakovs. Komisijā darbosies arī Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) un Andris Šķēle (PLL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!