Nākamā gada valsts budžeta projektā plānotais 26% pieaugums, kas paredzēts Saeimas darbinieku un deputātu algām, ļaus tās tikai kaut nedaudz pielīdzināt algām, kādas saņem citu valsts iestāžu darbinieki, pirmdien žurnālistiem apgalvoja Saeimas kancelejas vadītājs Māris Steins.
Viņš skaidroja, ka ikgadējais deputātu algu pieaugums jau ir noteikts Saeimas kārtības rullī un paredzams, ka nākamgad pašreizējo 1120 latu vietā deputātu amata alga varētu būt ap 1280 latiem, taču Saeimas darbinieku atalgojums pieaugs par 10%-35% no pašreizējās algas.

"Mēs mēģinām panākt citu valsts iestāžu līmeni, lai saglabātu darbiniekus, taču mūsu algas tik un tā atpaliek no summām, kādas saņem citās valsts iestādēs," teica Steins.

Saeimas kancelejas vadītājs informēja, ka Saeimā neesot vadības līgumu, kādi, piemēram, tiek praktizēti citās iestādēs.

Steins atklāja, ka viņam pašam plānota alga 1900 lati pirms nodokļu nomaksas pašreizējo 1500 latu vietā. Salīdzinājumā Valsts prezidenta kancelejas vadītājs pelna 4257 latus, bet Ministru prezidenta biroja vadītāja - 2899 latus.

Steins arī informēja, ka nākamgad darbiniekiem ir plānotas prēmijas vienas darba algas apmērā, taču tās netiks piešķirtas automātiski visiem darbiniekiem.

Jau ziņots, ka premjers Aigars Kalvītis (TP) pirmdien kritizēja iecerēto algu paaugstinājumu un norādīja, ka valsts iestādēs strādājošo algu paaugstināšanu vajadzētu "iesaldēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!