Saeimas Sabiedrības veselības apakškomitejas deputāti aicina Veselības ministriju (VM) pastiprināt cīņu pret alkoholismu, informē Saeimas preses dienestā.
Deputāti komisijas sēdes laikā sacījuši, ka alkoholisma apkarošanā no Veselības ministrijas sagaida tikpat aktīvu rīcību, kā vēršoties pret smēķēšanu un veicinot veselīgu dzīvesveidu.

Deputāts Andris Bērziņš (ZZS) komisijas sēdē paudis, ka no alkoholiķu agresijas, vardarbības un izraisītājām avārijām cieš ļoti daudz cilvēku. Alkohols nodara ļoti lielu postu ne tikai pašam dzērājam, bet arī viņa ģimenes locekļiem un apkārtējiem cilvēkiem, tādēļ šī posta apkarošanai ir jākļūst par prioritāti.

Veselības ministrijas (VM) Sabiedrības veselības departamenta direktore Inga Šmate paskaidroja, ka ministrijas dienas kārtībā ir arī alkoholisma novēršanas programmas izstrāde.

Savukārt deputāts Andrejs Klementjevs (SC) aicināja ministriju izvērtēt, vai nav nepieciešami brīdinājumi uz veikalos nopērkamajiem alkoholiskiem kokteiļiem, kas ražoti uz enerģijas dzērienu bāzes. Pēc VM sniegtās informācijas, šādi dzērieni var būt bīstami veselībai un radīt nopietnus sirdsdarbības un nieru funkcijas traucējumus, bet patērētājs bieži vien par to nav informēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!