Foto: DELFI

Jaunās Saeimas deputātiem jāturpina darbs pie informatīvās telpas stiprināšanas un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) monitoringa centra kapacitātes palielināšanas, NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

Tāpat viņa atzīmēja, ka tikpat būtiski ir turpināt darbu sabiedrisko mediju likumprojekta tālākvirzībai, lai nodalītu NEPLP regulatora un sabiedrisko mediju kapitāldaļu turētāja funkcijas, sekmētu Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio iziešanu no reklāmas tirgus un veiktu pāreju uz televīzijas programmu pārraidi HD kvalitātē.

"Šie jautājumi tika skatīti gan iepriekšējā Saeimas sastāvā, klātesot Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), Borisam Cilēvičam (S), Artusam Kaimiņam (KPV LV), gan arī diskutējot par budžeta prioritātēm Ministru kabinetā kopā ar Māri Kučinski (ZZS)," norādīja Ķezbere.

Vienlaikus viņa norādīja, ka ar svaigu skatienu par nozares problēmām Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā varēs runāt gan ar Dagmāru Beitneri-Le Gallu (JKP), gan Lindu Liepiņu (KPV LV), gan Daci Rukšāni-Ščipčinsku (AP), kuras "savā līdzšinējā profesionālajā darbībā bijušas saistītas ar mediju vidi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!