Foto: F64

Pēc nosedzošā elementa nokrišanas no Saeimas ēkas Jēkaba ielā 6/8 atjaunos visu šīs ēkas fasādi, lai izslēgtu līdzīgas tehniska rakstura nepilnības, informēja Saeimas Preses dienestā.

Ēkai ir spēkā būvnieku dota garantija, tāpēc neatbilstības tiks novērstas atbilstoši tai. No ēkas stiklotās fasādes 1. aprīlī atdalījās viens nosedzošais elements. Pēc notikušā neatkarīgs būvspeciālists sniedzis atzinumu, kurā secināts, ka Jēkaba ielā 6/8 nosedzošie elementi jeb fasādes plāksnes pilnībā neatgrūž mitrumu, kā rezultātā laika apstākļu ietekmē tās var deformēties un atdalīties no ēkas.

"Patlaban ēkas fasādes nosedzošie elementi ir demontēti. Atbilstoši eksperta rekomendācijām ēkas fasādei tiks izstrādāts jauns tehniskais risinājums, kas izslēgtu līdzīgas tehniska rakstura nepilnības. Pēc saskaņošanas ar atbildīgajām institūcijām ēkas Jēkaba ielā 6/8 fasāde tiks atjaunota saskaņā ar jauno tehnisko risinājumu," skaidro parlamentā.

Tā kā ēkas fasādes nedrošie elementi ir demontēti, tad kustība ēkai pieguļošajā Mazās Trokšņu ielas posmā ir atjaunota. Iepriekš drošības apsvērumu dēļ transporta un gājēju kustībai uz laiku šajā posmā bija slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!