Foto: DELFI Aculiecinieks
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pēc Lieldienām – 3.aprīlī – skatīs deputāta Nikolaja Kabanova (SC) sūdzību par Nacionālās apvienības deputātu Raivja Dzintara un Jāņa Dombravas rīcību 16.marta pasākumu laikā, kad Dombrava grūstījās ar policistiem un viņiem draudēja, kā arī abi deputāti plēsa pretēja viedokļa paudēju plakātus, portāls "Delfi" noskaidroja Saeimā.

Kabanovs iesniegumā norādījis, ka Dzintars un Dombrava 16. martā jeb leģionāru piemiņas dienas pasākumā pie Brīvības pieminekļa, mēģinājuši graut sabiedrisko kārtību un konfrontēt ar citiem pasākuma dalībniekiem – Latvijas Antifašistu komiteju, kuru aktivitātes bija saskaņotas likumā noteiktā kārtībā.

Deputāts izteicies, ka Dombrava izrādījis pretestību likumsargiem, kā arī publiski izteicis draudus policistam, ka panākšot viņa atlaišanu no darba. Tas uztverams kā draudi ļaunprātīgi izmantot savas dienesta pilnvaras, vēršoties pret policistu, kurš šajā incidenta situācijā pildījis savus pienākumus.

Tāpat Kabanovs iesniegumā norādījis, ka Dombrava un Dzintars rupji pārkāpuši vairākus Saeimas deputātu ētikas kodeksa pantus, tāpēc lūdzis ierosināt ētikas kodeksa pārkāpuma lietu par viņu rīcību.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs (SC) jau iepriekš portālam "Delfi" atzina, ka Dzintars rīkojies pretēji deputāta ētikas kodeksam, tāpēc nedrīkstētu turpināt darboties šajā komisijā.

Jau vēstīts, ka 16.martā pēc gājiena pie Brīvības pieminekļa vairāki NA politiķi mēģināja nokļūt pie biedrības "Apvienība pret nacismu" aktīvistiem, kuri gājienu sagaidīja ar skaļām sirēnām, griezīgu mūziku krievu valodā un ierakstītām uzrunām ar savu skatījumu uz vēsturi. NA politiķi gribēja izslēgt skaļruņus, taču policija viņus apturēja.

Saistībā ar šo notikumu NA pirmdien plāno lemt par prasību demisionēt iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (RP), jo policija pieļāvusi trokšņošanu Brīvības pieminekļa tuvumā.

Saeima ārkārtas sēdē par Kozlovska demisijas pieprasījumu lems nākamajā pirmdienā, 25.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!