Foto: F64
Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs būs Arvils Ašeradens (JV), trešdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Raivis Dzintars (NA) un komisijas sekretāre – Evija Papule (S).

Komisijā darbosies arī citi deputāti: Inguna Rībena (NA), Ilmārs Dūrītis (A/P), Marija Golubeva (A/P), Iveta Benhena-Bekēna ("KPV LV"), Ivars Puga ("KPV LV), Edgars Kucins (S), Ilga Šuplinska (JKP), Anita Muižniece (JKP) un Jānis Vucāns (ZZS).

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pārziņā ir vairākas nozīmīgas un savstarpēji saistītas nozares – izglītība, kultūra, zinātne, sports un valodas politika, skaidroja Saeimas Preses dienestā. Komisija sagatavo izskatīšanai Saeimā šo nozaru likumprojektus, veic parlamentāro kontroli pār nozaru ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī izskata iesniegumus, sūdzības un priekšlikumus.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Ziņots, ka otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!