Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts amatpersonu iespējamo iesaisti kontrabandas darījumos ir neapmierināta ar Drošības policijas (DP) veikumu, pārbaudot komisijas sniegto informāciju par iespējamiem amatpersonu likumpārkāpumiem.
Turpina izmeklēt D. Šmitiņa lietu

Par to informēja komisijas vadītājs Pēteris Salkazanovs. Viņš pastāstīja, ka DP priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš ceturtdien komisiju informējis par paveikto, pārbaudot komisijas sniegtās ziņas par iespējamām nelikumībām. Komisijas deputāti tomēr bijuši neapmierināti ar sasniegtajiem rezultātiem.

Salkazanovs pastāstīja, ka Šmitiņa skaidrojumos "bija informācija par pārbaužu gaitu, bet ne par rezultātiem", lai gan daudzus dokumentus un citus materiālus komisija DP nodevusi jau maijā vai pat vēl pirms tam. "Bieži DP pārbaudēs konstatēti tikai tie paši fakti, ko komisija jau bija minējusi pavadvēstulēs pie iesniegtajiem materiāliem," sacīja Salkazanovs.

Šmitiņš to skaidrojis, aizbildinoties ar līdzekļu trūkumu, kā arī to, ka pašlaik visi darbinieki esot atvaļinājumos. Šmitiņs norādījis, ka DP jau sešus gadus nav mainījies valsts finansējums. Salkazanovs pastāstīja, ka komisija un DP vicešefs tomēr vienojušies par nepieciešamību pabeigt pārbaudes pēc iespējas ātrāk.

Komisija DP iesniegusi septiņas audiokasetes, trīs videoierakstus, kā arī divu amatpersonu īpašumu sarakstus un citus dokumentus, kas radījuši aizdomas par iespējamām nelikumībām. Kopumā komisija izvērtējusi šādus materiālus par 15 amatpersonām.

Savukārt nākamnedēļ, 7.augustā, komisijas sēdē plānots runāt par "Tarakanova epizodi" gaļas kontrabandas lietās, kā arī par kontrabandas preču realizāciju un iznīcināšanu. Uz sēdi plānots aicināt prokuratūras pārstāvi.

Komisija arī izvērtēs Finansu ministrijas pēc deputātu pieprasījuma sagatavotos grozījumus likumos, kas reglamentē rīcību ar akcizētajām precēm. "Šajā kontekstā komisija plāno spriest arī par jēlspirtu," pauda Salkazanovs, norādot, ka šis jautājums netieši būs saistīts arī ar situāciju, kas izveidojusies ap uzņēmumu "Riga Bestsprit".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!