Foto: Publicitātes foto

Saeimas Juridisko komisiju turpmāk vadīs Jānis Butāns (Konservatīvie), otrdien, 22.martā, sēdē lēma komisijas deputāti.

Saeimas preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka jauns komisijas priekšsēdētājs ievēlēts, jo līdzšinējais komisijas vadītājs Juris Jurašs nolicis deputāta mandātu.

Komisijas pārraudzībā galvenokārt tiek nodoti tieslietu jomas likumprojekti, kas reglamentē tiesu sistēmas darbu, regulē materiālās un procesuālās tiesību normas, kā arī nosaka tiesu izpildītāju, notāru un advokātu darbību.

Tāpat komisija vērtē likumprojektus, kas paredz atsavināt nekustamos īpašumus sabiedrības vajadzībām, kā arī iesniegtos grozījumus Saeimas kārtības rullī un valsts pamatlikumā – Satversmē.

Juridiskā komisija izskata arī visu līmeņu tiesu tiesnešu, Valsts kontroles padomes locekļu, Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja un komisijas locekļu amata kandidatūras, sagatavo un virza apstiprināšanai Saeimā lēmumu projektus par šo amatpersonu iecelšanu, apstiprināšanu amatā un atbrīvošanu no tā.

Saeimas komisijas strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Jau vēstīts, ka Juris Jurašs pēc pievienošanās Ukrainas spēkiem nolika deputāta mandātu. Viņa vietā stājās Ieva Akurātere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!