Foto: F64
Saeimas Sociālo un darba lietu komisija ceturtdien nolēma atkārtoti pārrunāt jautājumu par aizliegumu nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas un dzimumšūnu donoru reģistru, pastāstīja referents par likumprojektu Vitālijs Orlovs (S).

Orlovs sacīja, ka ieceri plānots atkārtoti apspriest ar mediķiem, kā arī skaidrot jautājumu par problēmām saistībā ar šāda reģistra izveidi. Līdz ar to nākamnedēļ Saeimas sēdē šis likumprojekts netiks skatīts.

Komisija šo jautājumu plāno pārrunāt marta beigās, piebilda Orlovs.

Iepriekšējā nedēļā komisija bija nolēmusi virzīt izskatīšanai galīgajā lasījumā parlamentā Seksuālās un reproduktīvās veselības likuma grozījumus, kas aizliegs ziedot olšūnas nedzemdējušām sievietēm.

Kā ziņots, komisija jau iepriekš vairākkārt sprieda par šo jautājumu. Iepriekšējā reizē komisija nebalsoja par grozījumu Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā nodošanu izskatīšanai trešajā galīgajā lasījumā, bet gan aicināja Saeimas Juridisko biroju un Veselības ministriju līdz nākamajai komisijas sēdei veikt vairākus redakcionālus precizējumus.

Saeima iepriekš vairākas reizes izslēdza šo likumprojektu no sēdes darba kārtības, kā arī lēma pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Šie plāni iepriekš arī raisīja vairākas protesta akcijas pie parlamenta ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!