Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien vienbalsīgi nolēma Tautas partijas deputātam Jānim Lagzdiņam par nepiedienīga žesta rādīšanu piemērot bargāko sodu – publiski nolasītu brīdinājumu Saeimas sēdes laikā un publicēt rakstveida brīdinājumu oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".
Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs ("Saskaņas centrs") portālam "Delfi" sacīja, ka Lagzdiņš lūdzis komisiju šo jautājumu izskatīt bez viņa klātbūtnes.

Komisija vienbalsīgi nolēma sodīt viņu ar bargāko sodu, lai gan viens no deputātiem – Valērijs Buhvalovs (PCTVL) bija rosinājis Lagzdiņam noteikt maigāku sodu – mutveida aizrādījumu.

"Ņemot vērā, ka Lagzdiņa kungs ir vispieredzējušākais Saeimas deputāts, kurš pats balsojis par Ētikas kodeksa pieņemšanu, arī prasības pret viņu ir augstākas nekā pret iesācējiem, tāpēc komisija vienbalsīgi nolēma piemērot bargāko soda mēru, " sacīja Dolgopolovs.

Jau vēstīts, ka Lagzdiņš pagājušo ceturtdien publiski demonstrēja nepieklājīgu žestu. Viņš pats skaidroja, ka tas bija domāts kādam armijas biedram, taču to redzēja simtiem iedzīvotāju, kas bija sapulcējušies, lai paustu atbalstu apvienības "Saskaņas centrs" izvirzītajam Valsts prezidenta amata kandidātam Aivaram Endziņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!