Foto: F64

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien neatbalstīja Jāņa Brazovska atkārtotu apstiprināšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā.

Balsojumā Brazovska kandidatūru atbalstīja trīs deputāti, pret bija divi un divi atturējās. Komisijas vadītājs Jānis Reirs (V) informēja, ka jautājums uz Saeimas nākamās nedēļas plenārsēdi tiks nodots ar negatīvu komisijas atzinumu.

Komisijas deputāti Brazovskim uzdeva vairākus jautājumus saistībā ar viņa atbildību banku krīzē - cik liela ir viņa vaina šajos gadījumos. Uz šo jautājumu Brazovskis atbildēja, ka "Parex" bankas krīzē nav bijusi tieša viņa atbildība, kā arī "Latvijas Krājbankas" gadījumā vaina bija jāuzņemas tikai un vienīgi tās amatpersonām.

Imants Parādnieks (VL-TB/LNK) norādīja, ka FKTK būtu jānomaina visa vadība un esošās vietā ir jānāk jauniem cilvēkiem. "Mums ir gana daudz profesionālu cilvēku, kuri to varētu darīt," teica deputāts.

Deputāts Igors Pimenovs (SC) Brazovskim arī lūdza pašam sevi palielīt un pastāstīt par saviem sasniegumiem. Brazovskis deputātiem stāstīja, ka galvenā priekšrocība ir tāda, ka viņš ir piedalījies dažādu nepatīkamu lēmumu pieņemšanā, kā arī izdarījis secinājumus no tā, kas netika pareizi darīts banku krīzēs. Tāpat viņa priekšrocība ir banku biznesa modeļu pārzināšana un zināšanas, kas iegūtas, esot klāt banku krīzēs.

Brazovskis FKTK vadītāja vietnieks ir kopš 2000.gada 26.oktobra.

Pagājušā gada nogalē saistībā ar "Latvijas Krājbankas" krīzi no FKTK vadītājas amata atkāpās Irēna Krūmane. Pēc tam šajā amatā tika iecelts Kristaps Zakulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!