Foto: LETA
Saeimas Aizsardzības iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sagatavojusi vēstuli Saeimas prezidējam un premjeram Valdim Dobrovskim (V), kurš ir Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārraugs, par biroja šefa Normunda Vilnīša izrādīto necieņu Saeimas deputātiem, neļaujot Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas izbraukuma sēdē otrdien piedalīties KNAB padomes locekļiem.

Apakškomisijas vadītājs Aleksejs Loskutovs (V) žurnālistiem trešdien uzsvēra, ka Vilnīša otrdien izplatītie apgalvojumi par to, ka patiesībā 10 no 13 biroja padomes locekļiem – KNAB nodaļu vadītājiem – bija klāt un sēde varēja notikt, esot meli. Loskutovs stāstīja, ka sākumā komisiju sagaidīja tikai Vilnītis ar vietniekiem – Jutu Strīķi un Alvi Vilku, vēlāk zālē ieradušies "trīs, četri" nodaļu vadītāji. Kad biroja vadītāja vietnieki ierosināja, ka daži padomes locekļi ir klāt un sēde varētu notikt, Vilnītis paziņoja, ka tādā gadījumā nodaļu darbiniekiem sanāksmes telpas ir jāatstāj.

Loskutovs pavēstīja, ka komisijas rīcībā nonākusi Vilnīša rezolūcija, kurā sākotnēji plānots uz komisijas sēdi aicināt priekšnieka vietniekus un visus nodaļu vadītājus, kā arī KNAB preses sekretāri. Loskutovs norāda – dīvainā kārtā pēc dažām nedēļām Vilnītis domas mainīja.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas izbraukuma sēde KNAB otrdien ar deputātu lēmumu patraukta, jo biroja priekšnieks Vilnītis izlēmis - sēdē nevarēs piedalīties biroja padomes locekļi, ko komisija jau iepriekš bija pieaicinājusi. KNAB pārstāvji gan to noliedz, norādot - lielākā daļa padomes locekļu sēdē piedalījās.

Otrdienas rītā Loskutovs saņēmis Vilnīša sekretāres e-pastu, kurā norādīts - no KNAB puses sēdē piedalīsies tikai priekšnieks un viņa vietnieki. Loskutovs uz to atbildējis, ka sēdes laiks, darba kārtība un sastāvs ir jau iepriekš saskaņots, tāpēc komisija birojā ieradīsies jebkurā gadījumā.

KNAB telpās deputātus sagaidījis tikai Vilnītis ar vietniekiem, un biroja šefs paziņojis, ka uzskatījis KNAB padomes dalību sēdē par nelietderīgu un "no lietderības apsvērumiem atteicās sasaukt nodaļu vadītājus", stāstīja Loskutovs. To izdzirdoši, desmit no 12 komisijas locekļiem nobalsojuši par sēdes pārcelšanu, informēja deputāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!