Foto: Publicitātes foto

Pēc Rīgas Rajona tiesas lūguma trešdien Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma, ka piekrīt parlamenta deputāta Valda Kalnozola (ZZS) kriminālprocesa turpmākai iztiesāšanai, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Saeimas komisija lēmumprojektu par piekrišanu 12. Saeimas deputāta Kalnozola krimināllietas turpmākai iztiesāšanai atbalstīja vienbalsīgi.

Kalnozols sēdē pirms balsošanas sanākušos lūdza "pārtraukt spekulācijas un atļaut tiesai pieņemt verdiktu".

"Es lūgtu kā deputāts deputātam, kā cilvēks cilvēkam – nesodīt mani pirms tiesa nav devusi vērtējumu," uzsvēra deputāts.

Viņš savu situāciju salīdzināja ar to pašu, kas bija radusies Valmierā praktizējošajam ārstam Jurim Jakovinam, kurš tika apsūdzēts par nelikumīgu narkotisko un psihotropo zāļu izsniegšanu. Kā skaidroja Kalnozols, ārstu gadiem vajāja slikta reputācija, lai gan pēc vairākiem gadiem – pērnā gada vasarā – viņš tika atzīts par nevainīgu.

"Mans gadījums parāda to, cik neaizsargāts ir parasts iedzīvotājs," sēdes laikā teica deputāts.

Saeimas komisijas priekšsēdētājs Vitālijs Orlovs (S) uzsvēra, ka turpmāk Kalnozols nevarēs piedalīties Saeimas plenārsēdēs, taču varēs piedalīties komisijas sēdēs un strādāt pie priekšlikumu izstrādāšanas.

Rīgas Rajona tiesas Saeimā iesnigtā informācija liecina, ka Kalnozols apsūdzēts par to, ka viņš tīši nodarījis vieglus miesas bojājumus. Saskaņā ar ap apsūdzību noziedzīgais nodarījums izdarīts 2014. gada 12. jūlijā.

Kriminālprocess tiesā saņemts 2015. gada 17. martā. Pērnā gada 12. augustā uzsākta tiesas izmeklēšana. Kā norādīts Rīgas Rajona tiesas sniegtajā informācijā, Kalnozols savu vainu noziedzīgā nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma 130. panta otrajā daļa, izdarīšanā neatzīst. Lietā pabeigta tiesas izmeklēšana un pāriet pie tiesas debatēm.

Saskaņā ar Krimināllikuma 130. panta otro daļu par viegla miesas bojājumu tīšu nodarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Jau vēstīts, ka deputāts Kalnozols atsaucis iesniegumu par mandāta nolikšanu uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku, iepriekš informēja Saeimas Preses dienestā.

Jautājums vēl tiks virzīts uz izskatīšanu Saeimas sēdē.

Ja parlamenta lēmums būtu pozitīvs, Kalnozols zaudētu balsstiesības Saeimas un tās komisiju sēdēs. Tas nozīmē, ka ZZS frakcijai būtu 20 balsis pašreizējās 21 vietā.

Ziņots, ka iepriekš politiķis ziņu aģentūrai LETA skaidroja, ka minētā lieta ir ģimenes strīds par daudziem jautājumiem, kurā izmantotas visas iespējamās metodes, lai panāktu vēlamo rezultātu. "Ar nožēlu jāatzīst, ka ir personas, kuras ir ieinteresētas publiskā manas ģimenes strīdā," skaidroja Kalnozols.

Kalnozols tikai 18. februārī sāka pildīt deputāta pienākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!