Foto: AP/Scanpix
Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija nolēmusi veikt operatīvu e-veselības projekta ieviešanas uzraudzību.

Komisija nosūtījusi Veselības ministrijai (VM) vēstuli, lūdzot katru otro nedēļu elektroniski sniegt atskaites par projekta ieviešanu.

Komisija prasa VM informāciju par apmācīto personu skaitu, noslēgto līgumu skaitu par sistēmas izmantošanu, iedzīvotāju skaitu, kas lieto e-veselības sistēmu, kā arī projekta progresu. Tāpat VM būs jāsniedz arī cita informācija.

VM būs jāsniedz informācija 6.decembrī un tad katru otro nedēļu.

Komisija šādu lēmumu pieņēma, ņemot vērā pagājušās sēdes secinājumus.

Kā ziņots, Finanšu ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija joprojām saskata augstus e-veselības projekta aizkavēšanās riskus.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāvji pirms nedēļas Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes deputātus informēja par projekta ieviešanas progresu, norādot, ka līdz 1.decembrim tiks ieviesta virkne e-pakalpojumu un jau patlaban tiek slēgti līgumi ar sistēmas lietotājiem, turklāt tas notiekot diezgan aktīvi.

Tomēr gan Finanšu ministrijas, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji izteica bažas, vai projekts tiks ieviests laikā un vai tas vispār būs veiksmīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!