Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti otrdien ar balsu vairākumu uz vakanto Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatu izvirzīja žurnālisti Daci Ķezberi, informēja parlamentā.

Par Ķezberi balsoja septiņi komisijas deputāti.

Par NEPLP locekļa amata kandidātu būs jābalso Saeimas plenārsēdē.

Iepriekšējā Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē, kurā tika uzklausīti visi izvirzītie kandidāti NEPLP locekļa amatam, Ķezbere minēja arī savu pieredzi darbā LTV. "Esmu iepazinusi nozari no praktiskās un teorētiskās puses," viņa norādīja, piebilstot, ka laika gaitā NEPLP ir mainījies.

Ķezbere uzsvēra, ka viens cilvēks, kurš ienāk padomē, nevar to izmainīt fundamentāli.

Viņa komisijā arī nāca klajā ar atklāsmi, ka ziņu izlaidumus vajag sākt ar pozitīvu informāciju, piemēram, par "kādu skaistu koncertu, bet pēc tam teikt, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir kādu aizturējis".

Ķezbere arī kritizēja NEPLP vadītāja Aināra Dimanta ieinteresētības trūkumu par reģionālajām televīzijām. "Neesmu dzirdējusi, ka Dimants būtu interesējies par reģionālajām televīzijām. Kaut vai pajautājot tām - kā jums, kolēģi, iet," viņa sacīja.

Ķezberi padomes locekļa amatam virzīja Jūrmalas vēstures un mākslas biedrība.

NEPLP locekļa amatam bija izvirzīti arī Guntis Rozenbergs, Eva Mārtuža, Mārtiņš Kaprāns un Aleksandrs Mirlins.

Pašlaik NEPLP ir vakants amats, jo darbu tajā pameta Gints Grūbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!