Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien vērtēs deputāta Veiko Spolīša rīcību, neinformējot kolēģus, 12.Saeimas deputātus, ka viņam piespriests notiesājošs spriedums saistībā ar automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Komisijai iesniegumu par iespējamo deputāta ētikas pārkāpumu rakstījis komisijas vadītājs Vitālijs Orlovs ("Saskaņa").

Viņš iesniegumā norāda, ka Spolītis novembrī tika ievēlēts par Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītāju. Kandidējot uz šo amatu, Spolītis neinformēja savus kolēģus, ka 3.novembrī ir notiesāts par braukšanu alkohola reibumā.

"Kā Saeimas pārstāvis uzskatu, ka šāda Spolīša rīcība ir pretrunā ar Saeimas deputātu ētikas kodeksa prasībām," iesniegumā pauž Orlovs.

Viņš norāda uz vairākiem deputātu ētikas kodeksa pantiem, kurus Spolītis varētu būt pārkāpis, piemēram, ētikas kodeksa 1.pantu, kas nosaka: "Saeimas deputātu ētikas kodeksa mērķis ir iedibināt augstus uzvedības standartus un tādejādi vairot sabiedrības uzticēšanos Saeimai". Līdz ar to Orlovs lūdz Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju izvērtēt Spolīša rīcību.

Kā ziņots, Spolītis izstājies no "Vienotības", bet viņš neatteiksies no deputāta mandāta un turpinās strādāt parlamentā kā neatkarīgais deputāts. Viņš noliedza politiskā spiediena izdarīšanu šā lēmuma pieņemšanā.

Tāpat ziņots, ka Spolītis ieslodzījuma vietā jau izcietis sodu par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Saeima decembrī piekrita deputāta Spolīša administratīvajam arestam uz piecām diennaktīm par braukšanu 1,4 promiļu reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!