Foto: F64
Saeima ceturtdien izvērtēšanai komisijām nodeva priekšlikumu, vai pirms pārvietojamajiem foto radariem būtu jāizvieto brīdinājuma zīmes.

Priekšlikumu virzījusi Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija un to vērtēs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā.

Jau vēstīts, ka Valsts policija (VP) pretēji Saeimas atbildīgajai komisijai uzskata, ka pirms pārvietojamajiem fotoradariem nevajag izvietot brīdinājuma zīmes, jo tas mainītu šo fotoradaru darbības filozofiju un principus, iepriekš pastāstījusi Valsts policijas (VP) preses pārstāve Lita Juberte.

"VP vēlas vēlreiz akcentēt atšķirību starp pārvietojamajiem un stacionārajiem radariem – stacionārie vienmēr atradīsies vienā un tajā pašā vietā, pirms tiem būs brīdinājuma zīmes, to izvietojums attēlots VP mājaslapā. Savukārt pārvietojamo fotoradaru ideja pamatā ir cita – būt mobiliem un mainīt atrašanās vietas.

Atkarībā no konkrētās situācijas, satiksmes plūsmas kādā vietā, avāriju skaita pēkšņa palielinājuma un citiem apstākļiem šos radarus policija var izvietot pēc nepieciešamības – tur, kur attiecīgajā brīdī tie ir visvairāk vajadzīgi," uzsvēra Juberte.

Viņa arī atgādināja, ka policija ir izrādījusi iniciatīvu, publicējot pārvietojamo fotoradaru iespējamās atrašanās vietas savā mājaslapā.

Jau ziņots ‒ lai pārtrauktu līdzšinējo praksi, ka pārvietojamie fotoradari nereti tiek slēpti, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija šonedēļ nolēmusi ierosināt Saeimā grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredzēs izvietot brīdinājuma zīmes arī pirms pārvietojamajiem fotoradariem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!