Foto: Saeimas administrācija
Saeima ceturtdien parlamenta Nacionālās drošības komisijā ievēlēja Ivanu Klementjevu (S).

Vienlaikus no Nacionālās drošības komisijas atsaukts Jānis Tutins (S), kuram netika piešķirta pielaide valsts noslēpumam. Dalībai šīs komisijas sēdēs ir nepieciešama pielaide valsts noslēpumam.

"Saskaņa" nolēma mainīt savu pārstāvi Nacionālās drošības komisijā, jo ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers noraidīja Tutina sūdzību par pielaides valsts noslēpumam nepiešķiršanu. "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs atgādināja, ka Klementjevs ir NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas biedrs. Līdz ar to viņam jābūt pielaidei valsts noslēpumam, teica Urbanovičs.

Ņemot vērā šīs izmaiņas, "Saskaņas" deputāti "samainījās" ar vairākām komisijām. Tāpat Tutins turpmāk strādās Ilgtspējīgas attīstības komisijā, bet Sergejs Potapkins - Eiropas lietu komisijā.

Jau ziņots, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) iepriekš atteica Tutinam pielaidi valsts noslēpumam, taču ģenerālprokuroram bija radušās šaubas par SAB lēmuma pamatotību un birojam tika uzdots veikt papildu pārbaudes. Arī pēc šīs pārbaudes SAB nolēmis nepiešķirt Tutinam pielaidi un viņš vēlreiz vērsās pie ģenerālprokurora.

Tutins līdzīgi citiem politiķiem, kuriem liegta piekļuve valsts noslēpumu saturošai informācijai, kategoriski noliedz, ka viņam būtu kaut mazākā nojausma par to, kādā informācijā balstīts SAB lēmums.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!