Foto: Valsts kanceleja

Piektdien, 21. maijā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ar rezolūciju ir nodevis Veselības ministrijai (VM) Saeimas paziņojumu par iespējām skatītājiem sekot līdzi hokeja čempionāta spēlēm Rīgā klātienē, portālam "Delfi" pavēstīja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ārkārtas valdības sēde, lai lemtu par šo jautājumu netiek plānota.

Patlaban nākamā Ministru kabineta (MK) sēde plānota 27. maijā.

Atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumam, VM jāizvērtē Saeimas paziņojumā paustais un nepieciešamības gadījumā jāsniedz priekšlikumi valdībai.

Ministru prezidents rezolūciju izdevis, pamatojoties uz ceturtdien, 20. maijā, pieņemto Saeimas paziņojumu.

Kā informēja VM, ministrija ir saņēmusi Ministru prezidenta rezolūciju, kurā lūgts izvērtēt 2021. gada 20. maija Saeimas paziņojumā "Par 2021. gada Pasaules čempionāta hokejā vīriešiem norisi ar skatītājiem klātienē" pausto un, ja nepieciešams, atbilstoši Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma 4. pantā noteiktajai Ministru kabineta kompetencei, sniegt priekšlikumus turpmākai rīcībai.

VM rezolūciju nekavējoties pildīs un sniegs atbildi Ministru prezidentam.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, 20. maija, vakarā nobalsojot par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) iesniegto lēmuma projektu, Saeima uzdevusi MK nekavējoties izstrādāt kārtību, kādā 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem spēles klātienē drīkst apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas vai izslimojušas Covid-19. Tomēr lēmumā nav noteikts precīzs termiņš, kad valdībai šis darbs jāpaveic.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!