Foto: Saeimas administrācija
Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa trešdien nosūtījusi līdzjūtības vēstuli Amerikas Savienoto Valstu parlamenta Pārstāvju palātas spīkeram Džonam Bēneram (John Boehner) saistībā ar ASV vēstnieka Kristofera Stīvensa (Christopher Stevens) un trīs diplomātu nogalināšanu ASV konsulātā Bengāzī, Lībijā, portālu "Delfi" informēja Saeimas sabiedrisko attiecību birojā.

Saeimas priekšsēdētāja vēstulē uzsver, ka asi nosoda diplomātiskajam korpusam veiktos uzbrukumus un aicina Lībijas varas iestādes rūpīgi izmeklēt šo gadījumu.

Saeimas vārdā Āboltiņa paudusi visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un kolēģiem.

Tāpat arī premjers Valdis Dombrovskis (V) izteicis visdziļāko līdzjūtību ASV prezidentam Barakam Obamam, ASV tautai, kā arī ASV vēstnieka Lībijā Kristofera Stīvensa un pārējo pret ASV konsulātu vērstajā uzbrukumā bojā gājušo ASV diplomātu piederīgajiem, portālu "Delfi" informē premjera preses pārstāvis Mārtiņš Panke.

Dombrovskis norāda, ka Latvija asi nosoda Lībijas galvaspilsētā notikušo vardarbīgo uzbrukumu, kas, pārkāpjot Vīnes konvenciju, vērsts pret diplomātiskā dienesta darbiniekiem. Latvija aicina Lībijas varasiestādes izmeklēt šo noziegumu un sodīt vainīgos, kā arī nekavējoties rīkoties, lai novērstu šādu noziegumu atkārtošanos.

Jau vēstīts, ka ASV vēstnieks Lībijā miris pēc kaujinieku uzbrukuma ASV konsulātam Bengāzī pilsētā.

Vēstnieks Kristofers Stīvenss ir viena no četrām ASV amatpersonām, kuras nogalinātas protestos pret filmu, kuru daudzi ir uztvēruši kā pravieša Muhameda apvainošanu.

Kā ziņots, vardarbība valstī ir galvenais izaicinājums Lībijas varas iestādēm un  jaunievēlētajai pagaidu valdībai, kura varu pārņēma augustā. Drošības spēkiem problēmas sagādā ne tikai Kadafi atbalstītāji, bet arī bruņotās grupas, kuras kopš pilsoņu kara atsakās nolikt ieročus un pakļauties valdībai.

Jau ziņots, ka Lībijā pagājušā gada februārī sākās bruņota sacelšanās pret Kadafi režīmu, kas bija valdījis kopš 1969.gada. Režīms tika gāzts augustā, bet Kadafi tika notverts un nogalināts 20.oktobrī savā dzimtajā pilsētā Sirtē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!