Foto: DELFI

Saeimas "Saskaņas" frakcija uzskata, ka nepieciešama principiāla vakcinācijas procesa organizēšanas maiņa – "mākslīgi izveidotu struktūru, to darbinieku algošanai, reklāmas kampaņām, loterijām u.c. paredzētos līdzekļus jānovirza veselības aprūpes sistēmai, pirmām kārtām ģimenes ārstu praksēm, kas daudz sekmīgāk un profesionālāk spēj risināt veselības aprūpes procesus, tostarp vakcināciju", portālu "Delfi" informēja frakcijā.

Kā norādīja frakcijā, viņuprāt, nav pieļaujama situācija, ka ar veselību saistīti lēmumi cilvēkiem tiek uzspiesti, nevis viņi tiek pārliecināti ar argumentiem un faktiem. "Saskaņa" neatbalstīs lēmumprojektu "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā", kas paredz šādu pieeju, jo ar šādām metodēm nav iespējams panākt vēlamo rezultātu – sabiedrības pasargāšanu no saslimšanas. Šo lēmumprojektu trešdien plānots skatīt Saeimā.

"Valdība ilgstoši ir darījusi visu, lai cilvēki neuzticētos tās lēmumiem. Apšaubāmi iepirkumi, neskaidri vakcīnu iegādes līgumi, neveiksmīgas PR kampaņas, augstprātīga un nekonsekventa komunikācija ar sabiedrību, īpaši ar tās krieviski runājošo daļu, pamatoto bažu un jautājumu ignorēšana, dārga un strādāt nespējīga vakcinācijas biroja izveide – to visu cilvēki redz, vērtē un izdara secinājumus. Un šis secinājums ir: valdībai nevar uzticēties, tās rīcība Covid pandēmijas apstākļos ir apšaubāma. Tas ir īstais cēlonis, kāpēc cilvēki kavējas saņemt vakcīnu, tieši tas dod augsni dažādu "antivakseru" ietekmei," uzskata Saeimas "Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Jau ziņots, ka likumprojekta skatīšanu par Vakcinācijas loteriju Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcija rosināja atlikt, jo frakcijai par to pagaidām ir "pārāk daudz jautājumu".

Vakcinācijas loterijas ideju apšaubīja arī Latvijas Ārstu biedrība, paužot nostāju, ka "veselība nav laimes spēle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!