Foto: Saeimas administrācija

Šā gada Saeimas pavasara sesijā divi deputāti - politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs un "Vienotības" (V) frakcijas priekšsēdētājs Dzintras Zaķis - pa vienai reizei neattaisnoti kavējuši Saeimas sēdes.

Kā liecina Saeimas apkopotā informācija, kopumā reģistrēti 80 kavējumi, no kuriem divi bija neattaisnotie, 22 - attaisnotie kavējumi, 22 reizes deputāti neieradās uz Saeimas sēdēm, jo bija komandējumā, 21 kavējums bija neapmaksāta atvaļinājuma dēļ, bet 13 - darba nespējas dēļ.

Visvairāk - četras reizes - Saeimas sēdes pavasara sesijā kavējis deputāts Vjačeslavs Dombrovskis (RP) un Rihards Eigims (ZZS). Dombrovskim reģistrēti divi attaisnotie kavējumi, kā arī divas sēdes viņš kavējis, jo bija komandējumā, savukārt Eigims uz divām Saeimas sēdēm nebija darba nespējas dēļ un vēl divas reizes viņam bija attaisnotie kavējumi.

Pa trīs kavējumiem ir deputātei Aijai Barčai (ZZS), Ingai Bitei (RP), Borisam Cilevičam (SC), Ingmāram Čaklajam (V), Ivanam Klementjevam (SC), Raimondam Vējonim (ZZS) un Valdim Zatleram (RP).

Vēl 12 deputāti kavējuši Saeimas sēdes pa divām reizēm, bet 26 deputāti - pa vienai reizei.

Pavasara sesijas laikā notikušas desmit Saeimas sēdes.

Kā ziņots, iepriekš "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns informējis Saeimas Prezidiju, ka 14.jūnija Saeimas sēdes beigās, reģistrējoties par dalību sēdē, ir kļūdījies un nospiedis reģistrācijas pogu Zaķa balsošanas pultī.

Savukārt Urbanovičam partijas biedri palīdzējuši piedalīties balsojumos parlamenta sēdē, kamēr pats deputāts atradies Maskavā, iepriekš vēstīja "TV3" raidījums "Nekā personīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!