Foto: LETA
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs būs Andris Skride (A/P), trešdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedre būs Anda Čakša (ZZS) un komisijas sekretāre – Ieva Krapāne ("KPV LV").

Komisijā strādās arī Andrejs Klementjevs (S), Jānis Krišāns (S), Vitālijs Orlovs (S), Evita Zālīte-Grosa (JKP), Normunds Žunna (JKP), Jānis Reirs (JV) un Edmunds Teirumnieks (NA).

Uzreiz pēc amatpersonu ievēlēšanas tika sasaukta arī komisijas ārkārtas sēde, kurā deputāti tika informēti par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa otrreizējai caurlūkošanai atgrieztajiem grozījumiem Darba likumā.

Ceturtdien Saeima nodos izskatīšanai atbildīgajā komisijā trešajā jeb galīgajā lasījumā Vējoņa otrreizējai caurlūkošanai atgrieztos grozījumus Darba likumā, liecina kārtējās sēdes darba kārtība.

Kā skaidroja Saeimas Preses dienestā, Sociālo un darba lietu komisijas dienas kārtībā ir tādi jautājumi kā darba tiesības, nodarbinātības situācija un bezdarbs, pensijas un pabalsti, ģimenes ārsti un slimnīcas, farmācija un sabiedrības veselība, sociālā palīdzība un sociālie pakalpojumi, situācija pansionātos un aprūpes centros, sociālā budžeta izlietojums. Tās pārziņā ir gan sociālās un veselības jomas likumprojekti, gan nozares ministriju un iestāžu darba pārraudzība.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Ziņots, ka otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!