Foto: F64

Saeimas budžeta līdzekļus 2,35 miljonu eiro apmērā, kas šogad nav izlietoti sākotnēji plānotajiem mērķiem, novirzīs vairākām veselības nozares vajadzībām, ceturtdien, 16. decembrī, lēma parlaments.

Saeimas deputāti līdzekļu pārdali atbalstīja vienbalsīgi.

Saeimas preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka daļa parlamenta budžetā ietaupīto līdzekļu tiks novirzīta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai jaunu tehnoloģiju ieviešanai un aprīkojuma iegādei. Tas ļaus slimnīcai ieviest jaunu, mūsdienīgu mākslīgās asinsrites nodrošināšanas sistēmu, lai varētu veikt operācijas dažāda vecuma bērniem ar iedzimtām sirdskaitēm.

Tāpat slimnīca varēs iegādāties ultrasonogrāfijas iekārtas, lai nodrošinātu augstākās precizitātes izmeklējumus ne tikai dažāda vecuma bērniem ar aizdomām par iespējamu sirdskaiti, bet arī prenatāli diagnosticējot iedzimtas sirds kaites pavisam agrīnā grūtniecības laikā.

Pārdalītie līdzekļi ļaus slimnīcai iegādāties arī gaitas novērtēšanas analizatoru, otorinolaringoloģijas jeb ausu, kakla un deguna speciālistu darba vietu aprīkojumu, kā arī funkcionālās gultas.

Saeimas neizlietotie budžeta līdzekļi tiks novirzīti arī cilvēka papilomas vīrusa vakcīnas nodrošināšanai zēniem un garā klepus vakcīnas nodrošināšanai grūtniecēm un pusaudžiem nākamajā gadā.

Ietaupījums Saeimas budžetā veidojies Covid-19 izplatības ierobežošanai nepieciešamo pasākumu dēļ, proti, atcelti un pārcelti plānotie pasākumi, konferences un komandējumi. Tāpat šogad samazinājies deputātu izmantoto kompensāciju apjoms par īres un transporta izdevumiem. Pilnā apmērā nav izmantoti arī līdzekļi, kas bija paredzēti parlamenta telpu remontam un rekonstrukcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!