Foto: LETA
Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs būs Jānis Dūklavs (ZZS), otrdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Krišjānis Feldmans (JKP) un komisijas sekretārs Ivars Zariņš (S). Uz komisijas vadītāja amatu kandidēja arī Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāts Feldmans, taču viņš neguva vairākuma atbalstu.

Komisijā darbosies arī Jānis Dombrava (NA), Romāns Naudiņš (NA), Artūrs Rubiks (S), Jānis Urbanovičs (S), Jānis Vitenbergs ("KPV LV"), Janīna Kursīte ("KPV LV"), Artūrs Toms Plešs (A/P), Daniels Pavļuts (A/P), Sandis Riekstiņš (JKP), Armands Krauze (ZZS) un Aldis Adamovičs (JV).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, Tautsaimniecības komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Komisijas pārziņā ir arī enerģētikas sektors, būvniecība, satiksme un transports, kā arī reģionālā ekonomiskā politika.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!