Foto: LETA
Jaunievēlētās Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas lietu komisijas pirmajā sēdē pirmdien par tās priekšsēdētāju ievēlēts bijušais "Unibankas" vadītājs un agrākais Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidents Andris Bērziņš (ZZS).

Bērziņa kandidatūru izvirzīja "Vienotības" frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, un par viņu nobalsoja 12 no 13 komisijas deputātiem. Bērziņš pateicās deputātiem par uzticību un pastāstīja, ka divdesmit gadus atpakaļ sācis strādāt Ekonomikas komisijā Latvijas Republikas Augstākajā padomē.

Bērziņš komisijas priekšsēdētāja biedra amatam izvirzīja Arvilu Ašeradenu ("Vienotība"), bet sekretāra amatam - Jāni Tutinu (SC). Abi guva pārliecinošu komisijas deputātu vairākuma atbalstu.

Jau ziņots, ka 10. Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai jāvēl savā sēdē. Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā darbosies Arvils Ašeradens, Klāvs Olšteins, Dzintars Zaķis un Edvards Smiltēns no "Vienotības", bet ZZS pārstāvji būs bijušais "Unibankas" vadītājs Andris Bērziņš, kā arī Jānis Klaužs un Ingmārs Līdaka. SC komisijā pārstāvēs Dmitrijs Rodionovs, Artūrs Rubiks, Aleksandrs Sakovskis un Jānis Tutins. Komisijā strādās arī Ainārs Šlesers (PLL) un Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!