Satversmes tiesas tiesneša Romāna Apsīša ievēlēšanu tiesībsarga amatā atbalsta ne tikai valdību veidojošo partiju Saeimas frakcijas, bet arī opozīcijā esošā partija "Jaunais laiks" (JL).
JL atbalsta Apsīša kandidatūru, jo viņš ir labākais no iespējamajiem kandidātiem, pirmdien pēc tikšanās ar Apsīti atzina partijas pārstāvji.

Savukārt Apsītis žurnālistiem atzina, ka viņam ir ļoti svarīgi, ka viņa ievēlēšanu atbalsta arī opozīcija, "jo tiesībsargs ir domāts visiem Latvijas iedzīvotājiem, ne tikai tiem, kuri ir valdošajā koalīcijā".

Ja Apsītis tiks iecelts tiesībsarga amatā, viņš sola strādāt tā, lai būtu starpnieks starp vienkāršu cilvēku un valsti.

Apsītis uzsvēra, ka viņš ir gatavs strādāt, lai veicinātu personas tiesību un likumīgo interešu aizstāvību, sekmētu bērnu tiesību aizsardzību, vienlīdzīgas attieksmes nodrošināšanu un sekotu labas pārvaldības principa ievērošanai valsts pārvaldē.

Viens no pirmajiem uzdevumiem, kuru vajadzētu risināt tiesībsargam, būtu telpu jautājums, atzīmēja Apsītis.

Viņš informēja, ka, pirms piekrist kandidēt uz tiesībsarga amatu, viņš pērnā gada nogalē trīs stundas iepazinies ar Valsts cilvēktiesību biroja darbu. Šajā institūcijā strādājošos cilvēkus Apsītis uzskata par kompetentiem.

Apsītis atzina, ka pēc 23.februārī paredzētā pēdējā sprieduma Satversmes tiesā viņš bija sagatavojies mierīgai pensionāra dzīvei, taču pēc vairākiem politiķu uzaicinājumiem un iepazīšanās ar situāciju viņš izlēmis pieņemt izaicinājumu un kandidēt uz tiesībsarga amatu.

Pamudinājums kandidēšanai bijis arī Stāmerienes pagastveča Raita Apalupa sacītais "nu, mīļais draudziņ, tev ir jāiet." "Tas mani ļoti aizkustināja, un tādēļ arī piekritu kandidēt," sacīja Apsītis.

Saeimas prezidijs nodeva Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai sagatavot lēmumprojektu par Apsīša izvirzīšanu tiesībsarga amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!