Foto: Saeimas administrācija

Šā gada valsts budžeta grozījumos Saeimai atvēlēs 1 655 541 latu, lai parlamenta vajadzībām iegādātos īpašumu Vecrīgā, Jēkaba ielā 6/8, kas patlaban pieder valsts AS "Latvijas Hipotēku un zemes banka" ("Hipotēku banka") un kur pašlaik saimnieko Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB), otrdien nolēma valdība.

Īpašuma Jēkaba ielā 6/8, Rīgā, kopējā platība ir 659 kvadrātmetri, un tas sastāv no divām ēkām. Šo īpašumu, kas atrodas netālu no parlamenta ēkas, LNB plāno atbrīvot līdz 2013.gada vidum.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) iepriekš piedāvājis vairākus risinājuma variantus rīcībai ar minēto īpašumu Jēkaba ielā. Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) vēstulē ministram iepriekš atzīmējusi, ka par visatbilstošāko risinājumu uzskata ēkas nodošanu valstij – Saeimas Kancelejai.

Lai "Hipotēku bankai" piederošo īpašumu varētu pārdot Saeimas Kancelejai, parlamentam, lemjot par grozījumiem 2012. gada valsts budžetā, būtu nepieciešams paredzēt likumprojektā Saeimas budžetā papildu apropriāciju izdevumiem no dotācijas vispārējiem ieņēmumiem 1 655 541 latu apmērā nekustamā īpašuma iegādei, skaidro Finanšu ministrija.

Jau vēstīts, ka Saeimai esošajās telpās kļuvis par šauru, tāpēc parlaments izteica vēlmi pārņemt savā valdījumā ēku Rīgā, Jēkaba ielā 6/8. Patlaban ēkā darbojas LNB sabiedrisko izdevumu krātuve, ko plānots pārcelt uz jauno LNB ēku jeb Gaismas pili.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!