Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) pirmsreferenduma informēšanas pasākumu vadības grupa pirmdien atklāja "100 lektoru" mācību programmu, kuras ietvaros plānots sagatavot ES jautājumos kompetentus lektorus.
Vadības grupas preses sekretāre Ieva Stare informēja, ka grupas vadītāja Ramona Umblija uzrunā pirmajiem 29 mācību dalībniekiem pirmdien uzsvēra, ka programmas mērķis nav pārliecināt programmas dalībniekus par to, ka Latvijai ir jāiestājas ES, bet gan iemācīt sniegt informāciju iedzīvotājiem saprotamā valodā un sniegt argumentus par reālajiem ieguvumiem un riskiem no Latvijas dalības ES. Programmas ietvaros sagatavotie lektori tā saucamās tautas kampaņas laikā lasīs lekcijas par Latvijas iestāšanos ES un vadīs diskusijas dažādās auditorijās, pārsvarā reģionos.

Programmā paredzētas nodarbības par tematiem "Latvija un Eiropas Savienība", "Saskarsmes māksla" un "Publiskās uzrunas treniņi". Topošie lektori klausīsies lekcijas par Latvijas iestāšanās sarunu rezultātiem, ES pamatnostādnēm un iepazīsies ar komentāriem par biežāk uzdotajiem jautājumiem, norādīja Stare.

Programmā piedalās partiju jauniešu organizāciju, sabiedrisko un nevalstisko organizāciju pārstāvji, Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Iekšlietu ministrijas un Vides ministrijas darbinieki, pensionāru organizāciju pārstāvji un citi. Lektoru mācību programmu īsteno Komunikāciju akadēmija, kas uzvarēja vadības grupas rīkotajā cenu aptaujā. Lektoru mācības turpināsies visu aprīli, un tās ietvaros plānots apmācīt 90 līdz 100 konsultantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!