Foto: LETA

Kopumā oktobrī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP) saņemti 435 iesniegumi pilsonības reģistrācijai vai atjaunošanai, aģentūrai LETA sacīja PMLP sabiedrisko attiecību speciāliste Undīne Priekule.

290 no tiem saņemti par ārvalstīs dzimušo bērnu reģistrāciju. "Nav zināms, cik no tiem būs dubultpilsonība, jo, iespējams, vecāki bērnus reģistrē tikai kā Latvijas pilsoņus," skaidroja Priekule.

Savukārt 40 lēmumi pieņemti par trimdinieku reģistrāciju un četri lēmumi par pilsonības atjaunošanu. Tāpat 13 lēmumi apstiprināti par pēcteču, kuri nav nevienas valsts pilsoņi, reģistrāciju, 23 lēmumi par latviešu skolu absolventu reģistrāciju un 19 lēmumi - par latviešu reģistrāciju.

LETA jau ziņoja, ka ar šī gada 1.oktobri stājās spēkā grozījumi Pilsonības likumā, kas paredz dubultpilsonības iespējamību Latvijā, atvieglojumus nepilsoņu un bezvalstnieku bērnu atzīšanai par Latvijas pilsoņiem un izmaiņas naturalizācijas procesā.

Likuma grozījumi paredz dubultpilsonības iespējas gan trimdas Latvijas pilsoņiem un to pēcnācējiem, gan latviešiem un līviem, gan arī citām pilsoņu grupām. Latvijas pilsoņiem atļauta dubultpilsonība ar noteiktām valstu grupām un valstīm - Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstīm, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalstīm, Austrāliju, Brazīliju un Jaunzēlandi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!