Foto: F64
Šā gada 11 mēnešos Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) komandējumiem iztērējis 17 188 latus, bet pērn visa gada laikā - 7705 latus, informēja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājies komandējumiem iztērēto līdzekļu apjoms gan pa Latviju, gan uz ārvalstīm.

Saistībā ar procesuālo darbību nodrošināšanu KNAB izmeklēto krimināllietu ietvaros komandējumiem ārvalstīs šogad tērēti 13 353 lati, bet 2010.gadā - 6032 lati. Vitenburgs uzsvēra, ka sarežģītākajās un apjomīgākajās krimināllietās starptautiskās sadarbības jautājumi kļūst par nozīmīgu un svarīgu faktoru šādu lietu izmeklēšanā un pierādījumu iegūšanā.

Valstis, uz kurām devušies KNAB darbinieki, nevarot atklāt, jo tas ir izmeklēšanas noslēpums konkrētās krimināllietās un var traucēt izmeklēšanas interesēm.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, biežāk biroja darbinieki ir devušies uz ārvalstīm tieši korupcijas apkarošanas funkciju veikšanai, tostarp izmeklētāji saistībā ar sarežģītāko krimināllietu izmeklēšanu.

Savukārt saistībā ar veicamajām pārbaudēm un procesuālajām darbībām reģionos, tostarp sadarbībā ar citām tiesībsargājošajām institūcijām, pa Latviju komandējumos šogad tērēti 3834 lati, bet pērn vien 1673 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!