Foto: AFI
Sestdienas rītā Rīgā, Nīcgales ielas apkārtnē, dzirdēta civilās aizsardzības trauksmes sirēnai līdzīga skaņa, izrādījies signāls no Rīgas Centrālcietuma, kur sestdien notiek darbinieku mācības.

Ieslodzījuma vietu pārvalde portālu "Delfi' informēja, ka troksni radījušas Rīgas Centrālcietuma sirēnas, kas iedarbinātas saistībā ar cietuma teritorijā notiekošajām mācībām. Pārvalde norāda, ka iedzīvotājiem nav pamata uztraukumam.

Jau ziņots, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sākotnēji pieļāva, ka, iespējams, kļūdas dēļ nostrādājusi kāda no viņu pārraudzībām esošajām trauksmes sirēnām, taču, pārbaudot sistēmu un apsekojot iekārtas klātienē, noskaidrojās, ka trauksmes sirēna šorīt tomēr nav ieslēgusies.

VUGD patlaban apseko tuvākajā apkārtnē esošos objektus, lai noskaidrotu, no kurienes varētu būt cēlusies civilās aizsardzības trauksmes sirēnai līdzīgā skaņa, par kuru dienestam ziņojuši iedzīvotāji.

Dārzciema, Pļavnieku un Purvciema iedzīvotājiem, kuri šorīt dzirdēja skanam trauksmes sirēnai līdzīgo skaņu, nav pamata satraukumam, norādīja arī VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!