Foto: LETA
Saistībā ar kravas automašīnas un policijas konvoja autobusa sadursmi sākta dienesta pārbaude, kā arī administratīvā lietvedība par ceļu satiksmes negadījumu, portālu “Delfi” informēja Valsts policijā.

Jau ziņots, ka trešdien, 9. oktobrī, ap pulksten 20 Valsts policijā saņemta informācija par ceļu satiksmes negadījumu Salaspils novadā, autoceļu A4 un P5 krustojumā, kurā notikusi sadursme starp kravas automašīnu "Volvo" un trafarēto Valsts policijas konvoja autobusu. Policija norāda, ka konvoja autobuss tobrīd pārvietojies ar iedegtām mirgojošām zilām bākugunīm. Satiksmes negadījuma brīdī autobusā pārvestas 22 par noziedzīgiem nodarījumiem arestētas personas.

Vienlaikus, neskatoties uz radušos nestandarta situāciju, policija norāda, ka nepilnu trīs stundu laikā tā atrisināta, novēršot iespējamus riskus un arestētās personas veiksmīgi nogādājot galamērķī.

Policijā skaidro, ka pēc ceļu satiksmes negadījuma uz vietas esošās Valsts policijas amatpersonas nekavējoties ierobežojušas negadījuma teritoriju, lai nepieļautu citu personu tuvošanos negadījuma vietai. Tāpat pārbaudīta policijas konvoja autobusa iekšējas drošības sistēma, tostarp, kameru, kurā atradās arestētas personas, atslēgu slēdzenes. Bojājumi netika konstatēti.

Paralēli tika izsaukti policijas papildspēki no patruļpolicijas, ceļu policijas un Speciālo uzdevumu bataljona, kuri īsā laikā ieradušies notikuma vietā un snieguši atbalstu kolēģiem, nodrošinot gan arestēto personu apsardzi, gan teritorijas uzraudzību.

Uz notikumu vietu izsaukts arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests. Policija uzsver, ka mediķi profesionāli veikuši visu negadījumā iesaistīto personu medicīnisko apskati. Četras negadījumā iesaistītas personas – arestētie - policijas pavadībā tika nogādāti tuvākajā medicīnas iestādē papildu izmeklējumu veikšanai.

Policija uzsver, ka medicīnas iestādē šīm personām netika konstatētas traumas, kuras būtu nepieciešams ārstēt stacionāri.

Citu cietušo negadījumā nav.

Paralēli notiekošajam Valsts policijas amatpersonas sazinājušās arī ar Ieslodzījumu vietu pārvaldi (IeVP). IeVP īsā laikā bijusi gatava sniegt tūlītēju atbalstu un nepieciešamības gadījumā uzņemt negadījumā cietušos arestētos.

Lai arestētās personas nogādātu galamērķī, notikuma vietā ieradies cits Valsts policijas transportlīdzeklis. Stingrā kontrolē, ievērojot visus drošības pasākumus, arestētās personas pārvietotas no avarējušā transportlīdzekļa. Tāpat, lai novērstu jebkādus draudus pārvietošanās laikā, īslaicīgi ierobežota satiksme, norāda policijā.

Lai gan šajā negadījumā bojāts Valsts policijas konvoja autobuss, policija uzsver, ka konvoja bataljona rīcībā ir pietiekams resursu daudzumus, lai arī turpmāk varētu veikt nepieciešamās funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!