Foto: LETA
Saistībā ar nelikumīgu iepirkumu no darba atbrīvots "Rīgas mežu" valdes loceklis Uldis Zommers, informēja Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks Guntis Kārkliņš.

Trešdien "Rīgas meži" dalībnieku sapulcē kapitāldaļu turētāja pārstāve Iveta Zalpētere izteica neuzticību Zommeram un atbrīvoja viņu no amata.

Lēmums pieņemts pēc saņemtās informācijas par veikto dienesta izmeklēšanu. Dalībnieku sapulce nolēma nekavējoties lūgt Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldi veikt "Rīgas mežu" finansiāli saimnieciskās darbības revīziju. Uzņēmums par dienesta izmeklēšanā konstatēto ir informējis Valsts policiju.

Saskaņā ar "Rīgas mežu" veikto dienesta izmeklēšanu un tās ietvaros saņemto disciplinārkomisijas ziņojumu uzņēmumā izveidotā komisija secinājusi, ka "Rīgas mežu" daļas "Dārzi un parki" veiktais iepirkums par satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu uzstādīšanu remontdarbu laikā ir nelikumīgs.

Ja nelikumīgi veiktās procedūras rezultātā tiktu noslēgts valdes priekšsēdētājam iesniegtais līguma projekts, kopējie "Rīgas mežiem" nodarītie zaudējumi būtu 17 262 eiro.

Disciplinārlietā darbinieku sniegtie paskaidrojumi norāda uz to, ka nelikumīgi veiktās procedūras rīkošanā bijis iesaistīts par daļas "Dārzi un parki" darbību atbildīgais Zommers, kurš devis rīkojumu par konkrētiem procedūrā aicināmajiem piegādātājiem.

Zommers sacīja, ka nelikumības nav notikušas un uzņēmumam zaudējumi nav nodarīti.

Viņš atzina, ka esot bijis neuzmanīgs, vīzējot kādu dokumentu, kuru vajadzēja iekšējās procedūrās tikt "izķertam" vismaz divos dokumenta aprites posmos un juristiem to vajadzēja pamanīt.

"Es biju neuzmanīgs un tagad esmu zaudējis uzticību," teica Zommers, piebilstot, ka viņam esot sajūta, ka viņš ir "pamests zem tanka".

Kā informēja Kārkliņš, pašlaik "Rīgas mežu" valde turpina darbu divu valdes locekļu sastāvā. Valdē darbu turpina līdzšinējie valdes locekļi Aivars Tauriņš un Juris Buškevics.

Kā ziņots, iepriekš SIA "Rīgas meži" dalībnieku sapulces lēmuma rezultātā tika samazināts uzņēmuma valdes locekļu skaits un amatu uzņēmuma valdē zaudēja Edgars Vaikulis, kurš Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās startēja no "Gods kalpot Rīgai" saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!