Partija "Jaunais laiks" (JL) varētu pieprasīt iekšlietu ministra Ivara Godmaņa (LPP/LC) demisiju, ja apstiprināsies informācija par nelikumībām bijušā Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieka Edgara Gulbja aizturēšanā.
JL domes vadītājs Einars Repše portālam "Delfi" sacīja, ka gadījumā, ja apstiprināsies informācija par Gulbja spīdzināšanu un sazāļošanu, par ko iesniegumā iekšlietu ministram raksta Gulbja sieva, tas liecina par hroniskām problēmām drošības iestādēs un to, ka neviens Latvijas iedzīvotājs nav pasargāts no tā, ka līdzīgi kads varētu izrīkoties arī ar viņu.

"Ja valdība nerīkosies asi un enerģiski, nesodīs vainīgos, mēs uzskatīsim, ka valdība ir līdzdarbojusies," sacīja Repše, norādot, ka jebkurā gadījumā jāvērtē Godmaņa politiska atbildība un Valsts policijas priekšnieka atbildība.

Jau vēstīts, ka aizdomās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča automašīnas dedzināšanas mēģinājumu aizturētais Gulbis trešdien pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta, Rīgā izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā. No Daugavas vīrieti izvilkuši glābšanas dienesta darbinieki. Viņš ar smagām traumām nogādāts Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā, pastāstīja Gulbja advokāts Aleksandrs Ogurcovs.

Saistībā ar notikušo premjers patlaban izsaucis pie sevis iekšlietu ministru un drošības dienestu pārstāvjus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!