Foto: LETA

Rīgas pilsētas Būvvalde rīkos sabiedrisko aptauju saistībā ar ieceri Uzvaras parkā pie Raņķa dambja būvēt panorāmas ratu, informēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns.

Aptauju nolemts rīkot, ņemot vērā, ka plānotā būvniecības iecere rada ietekmi uz visa parka struktūru. Aptaujas laikā iedzīvotāji tiks lūgti paust viedokli par parka kopējo vēlamo parka attīstības perspektīvu.

Būvvaldes padome 5. augusta sēdē nolēmusi konceptuāli atbalstīt panorāmas rata novietošanas vietu, taču atkārtoti jāprecizē jautājumi par servisa ēkas izbūvi un apstādījumu saglabāšanu.

Saskaņā ar esošajiem ieceres risinājumiem paredzēts cirst vismaz vienu parkā augošu koku. Ja attīstītājs pie šādas ieceres paliks, pirms būvatļaujas izdošanas būs nepieciešams organizēt koku ciršanas publisko apspriešanu.

Kā ziņots, lietuviešu uzņēmums SIA "RPR Operators" izsoles kārtībā saņēmis tiesības Pārdaugavā, Raņķa dambī, izbūvēt panorāmas ratu.

Lēmumu par apbūves tiesību izsolīšanu uz 30 gadiem Rīgas dome pieņēma pērn jūlijā. Lēmums paredzēja izsolei nodot 5700 kvadrātmetru lielu zemesgabalu Uzvaras parkā, starp Raņķa dambi un Slokas ielu.

Kā iepriekš pastāstīja Rīgas domes Īpašuma departamentā, izsole notika pērn oktobrī, un tajā uzvarēja "RPR Operators". 90% uzņēmuma pieder lietuviešu uzņēmumam "Mozavita", bet 10% - Dimitrijam Uspenskim. Uzņēmums dibināts 2018. gadā un atbilstoši deklarētajam darbojas atrakciju un atpūtas parku nozarē, taču līdz šim saimniecisko darbību nav veicis.

Izsole paredzēja uzņēmumam piešķirt apbūves tiesības uz 30 gadiem. Rata augstums nevarēs pārsniegt 60 metrus. Uzņēmumam ir pienākums līdz 2021. gada 30. septembrim izstrādāt un akceptēt panorāmas rata būvprojektu, saskaņojot to ar departamentu. Rata būvniecība jāpabeidz līdz 2022. gada septembrim.

Par panorāmas rata būvniecību Rīgā ir diskutēts vairākkārt, un dažādi investori to vēlējušies izvietot, piemēram, Esplanādē, taču ne politiķu, ne sabiedrības atbalstu iecere par rata būvniecību pašā centrā nav guvusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!