Trešdien darbu sāks tautas nobalsošanas iecirkņi, gatavojoties referendumam par tautas tiesībām rosināt Saeimas atlaišanu. Līdz tautas nobalsošanas dienai, 2.augustam, vēlēšanu iecirkņos balsot nevarēs, tajos tiks pieņemti pieteikumi balsošanas organizēšanai vēlētāju atrašanās vietā.
Tāpat vēlēšanu iecirkņos vēlētāji varēs iepazīties ar tautas nobalsošanai nodotā likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē" tekstu un balsošanas kārtību, informēja centrālā vēlēšanu komisija.

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) atgādina, ka lūgt organizēt balsošanu savā atrašanās vietā drīkst vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar ierasties vēlēšanu iecirknī, šo vēlētāju aprūpētāji, kā arī aizdomās turētās un apsūdzētās personas, pret kurām kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Balsošana vēlētāja atrašanās vietā jāpiesaka rakstveidā. Iesniegumā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods un precīza adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai. Vēlams norādīt arī ēkas ārdurvju kodu, ja tāds ir, un kontakttālruni, pa kuru vēlētājs sazvanāms problēmsituācijās.

Iesniegums jānogādā tuvākajā vēlēšanu iecirknī tā darba laikā. Nogādāt iesniegumu vēlēšanu iecirknī drīkst jebkura vēlētāja uzticības persona. Vēlētāja uzticības persona vēlētāja vārdā iesniegumu drīkst aizpildīt arī uz vietas vēlēšanu iecirknī. Iesniegumu var rakstīt brīvā formā vai aizpildīt veidlapu, kas pieejama CVK interneta mājas lapā www.cvk.lv .

Tautas nobalsošanā Latvijā darbosies 951 vēlēšanu iecirknis, bet ārvalstīs - 47 vēlēšanu iecirkņi. Tautas nobalsošanas dienā, 2.augustā, vēlēšanu iecirkņi būs atvērti no pulksten 7.00 līdz 22.00. Balsot drīkst jebkurā vēlēšanu iecirknī neatkarīgi no dzīvesvietas. Lai nobalsotu, nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!