Foto: DELFI Aculiecinieks

Rīgas pašvaldības policija (RPP) sākusi dienesta pārbaudi pret kādu policijas darbinieku, kurš saistībā ar Krievijā, Rostovā pie Donas, notikušo aviokatastrofu sociālajos tīklos bija ierakstījis, ka notikušais nav "nekas traks", jo bojāgājušie "lielākā daļa bija Krievijas pilsoņi".

Naktī uz 19.martu Krievijā, Rostovā pie Donas, avarēja aviokompānijas "FlyDubai" pasažieru lidmašīna "Boeing 737-800", kur bojā gāja visi 55 pasažieri, kuri bija Krievijas pilsoņi, un septiņi apkalpes locekļi, kuri pārsvarā bija citu valstu pilsoņi.

Pēc traģēdijas kāds RPP darbinieks internetā tika ierakstījis minēto komentāru, kas nācis acīs arī RPP vadībai, kura uzskata, ka komentārs bija nepieņemams, tāpēc sāka dienesta pārbaudi.

Kā sacīja Rīgas pašvaldības policijas Dienesta izmeklēšanas un iekšējās kontroles nodaļas priekšnieks Jānis Ozoliņš, šie komentāri bija, "maigi sakot, nievājoši".

Apzinoties savu neatbilstošo rīcību, darbinieks izdzēsis komentāru, kā arī vēloties atvainoties par izdarīto un izteikt līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem. Pēc Ozoliņa teiktā, RPP darbinieks paskaidrojis, ka nav apzinājies savas rīcības sekas.

Ņemot vērā komentāra saturu, Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass ir nosodījis darbinieka rīcību, paužot nožēlu un atvainojoties par Rīgas pašvaldības policijas darbinieka rīcību, kas ir pretrunā ar Rīgas pašvaldības policijas darbības pamatprincipiem.

Par komentāru, kas diskreditē Rīgas pašvaldības policiju, uzsākta dienesta pārbaude, lai izvērtētu darbinieka rīcību un pieņemtu lēmumu par iespējamību turpināt darba tiesiskās attiecības, piebilda Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!