Foto: Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs

Žūrijas komisija pirmdien sākusi izvērtēt Latvijas ekspozīcijas ideju metus Venēcijas arhitektūras biennālei, pavēstīja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Kauliņa.

Pirmdien KM atvērti seši iesniegtie piedāvājumi metu konkursam par Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 15.Starptautiskajā arhitektūras izstādē, kura notiks 2016.gadā.

KM sadarbībā ar Latvijas Arhitektu savienību izveidotās žūrijas komisijas priekšsēdētājs ir arhitekts, KM Investīciju un projektu nodaļas eksperts Jānis Dripe. Komisijā darbojas arī Latvijas Arhitektu savienības biedri: arhitektu biroja "Sudraba arhitektūra" līdzīpašnieks Reinis Liepiņš, arhitektu biroja "Sarma un Norde" līdzīpašnieks Visvaldis Sarma, Rīgas pilsētas arhitekta biroja projektu vadītāja Zanda Treimane un arhitektu biroja "PUNA arhitekti" līdzīpašniece Līga Apine.

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma noteikto kārtību metu konkurss notiks divās kārtās. Konkursā žūrijas komisija izvērtēs dalībnieku iesniegtās metu idejas un to īstenošanas piedāvājumu, nosakot trīs augstāk novērtēto vietu ieguvējus. Konkursa dalībnieks, kurš būs ieguvis visaugstāko žūrijas novērtējumu un atbilst kvalifikācijas prasībām, tiks aicināts uz sarunu procedūru ar iepirkuma komisiju par līguma nosacījumu izpildi.

Kopējā iepirkuma līgumcena par ekspozīcijas koncepcijas izstrādi un realizāciju ir paredzēta 90 000 eiro, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli. KM kā pasūtītājs uzņemas segt arī izstāžu telpas nomas izdevumus Arsenālā Venēcijā.

Venēcijas arhitektūras biennāle ir vērienīgākā un prestižākā arhitektūras izstāde pasaulē. Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē piedalās kopš 2002.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!