Jūlijā a/s "Rīgas piena kombināts" (RPK) tirgū sāk piedāvāt diētisko "Bio jogurtu" ar graudiem, BNS informēja uzņēmumā. "Bio jogurts" ar graudien ir ar 0,5% tauku saturu. Jaunajam jogutam ar graudiem ir trīs dažādas garšas - vaniļas, augļu ogu un ābolu bumbieru.
Sākot "Bio jogurta" ar graudiem ražošanu, RPK uzsāk aktīvu darbību arī jogurtu tirgū, uzsvēra kompānijā.

Līdz šim "Bio" grupās ietilpa "Bio kefīrs" un triju veidu "Bio Lakto". Kopš 1996.gada "Bio" grupas piena produktu ražošanas apjomi ir pieauguši desmit reizes.

No kopējā RPK saražotā kefīra realizācijas 24% veido "Bio kefīrs". Šā gada pirmā pusgada laikā "Bio kefīrs" realizācija ir divkāršojusies. Savukārt "Bio Lakto" realizācija šā gada pirmajos sešos mēnešos ir pieaugusi par 20%.

Vēl RPK ražo pienu "Lāse", piena produktus ar preču zīmi "Rasa", kā arī saldējumu un citus produktus.

Šā gada pirmajos četros mēnešos RPK neto apgrozījums bija 4,5 miljoni latu, bet kopumā šogad iecerēts sasniegt 16,7 miljonu latu apgrozījumu. RPK pagājušajā gadā strādāja ar 481 tūkstoša latu peļņu, bet neto apgrozījums bija 15,327 miljoni latu.

RPK ir a/s "New Technology and Business Development Corporation" uzņēmums un viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!