Foto: LETA

Lai stiprinātu demokrātiskos principus partijā, partija "Vienotība" pirms 4. jūnijā gaidāmā ārkārtas kongresa rīkos priekšsēdētāja amata kandidātu – Andra Piebalga un Edvarda Smiltēna – publiskas debates.

Pirmās debates notiek otrdien Cēsīs pulksten 18:00, kur kandidāti diskutēs par jautājumiem, kas skar valsts iekšpolitisko situāciju, politisko sistēmu, varas un sabiedrības attiecībām, kā arī veselības aprūpes jautājumiem.

Kandidātu debates kā moderators vadīs žurnālists Jānis Domburs.

Jautājumus kandidātiem, iepriekš piesakot tos elektroniski, uzdot varēs arī partijas biedri, iespēja uzdot sev aktuālus jautājumus tiks dota arī klausītājiem auditorijā.

Plānots, ka debates notiks piecu Latvijas reģionu pilsētās: 10. maijā Cēsīs, 16. maijā Rēzeknē, 18. maijā Liepājā, 25. maijā Jelgavā un 1. jūnijā Rīgā.

Ziņots, ka "Vienotības" priekšsēdētāja amatam izvirzīti divi kandidāti – partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Smiltēns un bijušais eirokomisārs Piebalgs.

Kā vēstīts, pašreizējā partijas līdere Solvita Āboltiņa iepriekš jau informēja, ka uz partijas priekšsēdētājas amatu 4. jūnija kongresā nekandidēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!