Foto: LETA

Trešdien, 26. augustā, sākas iepriekšēja balsošana Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, kad nobalsot būs iespējams no pulksten 16 līdz 21, portālu "Delfi" informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Savukārt ceturtdien, 27. augustā, nobalsot varēs no pulksten 9 līdz 16, pēdējā iepriekšējā balsošanas dienā – piektdien – savu balsi varēs atdot no pulksten 12 līdz 20.

Vēlēšanu dienā, šo sestdien, iecirkņi būs atvērti no pulksten 7 līdz 22.

Rīgas domes vēlēšanās var nobalsot savā vai jebkurā citā iecirknī. Balsošanas dokumenti ir pase vai personas apliecība (eID). Noskaidrot savu iecirkni var Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) sagatavotajā vēstulē, kura tika izsūtīta uz e-pastu vai pastu, PMLP mājaslapā sadaļā "Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana", kā arī zvanot uz CVK uzziņu tālruni 67049999 katru dienu no pulksten 9 līdz 20, bet 28. un 29. augustā no pulksten 7 līdz pusnaktij.

Balsotājs vēlēšanu zīmi var atstāt negrozītu vai tam paredzētajā rombiņā ar "+" atzīmēt kandidātus, kuru ievēlēšanu vēlētājs īpaši atbalsta, vai arī izsvītrot to kandidātu vārdus un uzvārdus, kuru ievēlēšanu vēlētājs neatbalsta.

Ja vēlētājs veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot vēlēšanu iecirknī, ir iespējams pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā.

Uz Rīgas domes vēlēšanām iesniegti 15 kandidātu saraksti, kuros uz iekļūšanu galvaspilsētas pašvaldībā kopumā pretendē 718 kandidāti.

Rīgas domes vēlēšanās jāievēlē 60 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!