Foto: DELFI

No 1. līdz 13. septembrim Liepājā un Rīgā Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla "Namejs 2020" ietvaros norisināsies Jūras spēku mācības "Flotex", portālu "Delfi" informēja Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Militāro mācību "Flotex" mērķis ir visām Jūras spēku apakšvienībām trenēt rīcības modeļus dažādās krīzes situācijās vienotas komandvadības ietvaros.

Mācību laikā trenēs ostas un bāzes aizsardzību, notiks praktiskās šaušanas nodarbības, jūrniecības elementu vingrinājumi, kā arī spēku aizsardzības treniņi krastā un jūrā.

Militārajās mācībās "Flotex" piedalīsies visas Jūras spēku apakšvienības, tai skaitā Patruļkuģu un Mīnu kuģu eskadru kuģi. Mācību ietvaros Jūras spēki veiks kopējus treniņus ar Zemessardzes un Valsts robežsardzes apakšvienībām.

Jau ziņots, ka no 15. augusta līdz 4. oktobrim visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2020", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Militāro mācību ciklā "Namejs 2020" piedalās Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Kopā militāro mācību ciklā "Namejs 2020" piedalās aptuveni 7000 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!