Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 23.janvārī sācies otrais pieteikšanās posms dalībai izglītības programmā "Iespējamā misija" (IM), kas darbojas, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību katram bērnam Latvijā, radot nepieciešamās pārmaiņas klasēs, skolās un sabiedrībā.

Šobrīd īpaši tiek aicināti pieteikties pēdējo kursu studenti un jaunie speciālisti no dabaszinātņu, matemātikas un valodu jomām, kuriem ir vismaz bakalaura grāds vai otrā līmeņa profesionālā izglītība mācību priekšmetam atbilstošā jomā (mācību priekšmeta saturs apgūts vismaz 6 KP apjomā).

"Prasmīgi skolotāji ir nepieciešami visos Latvijas reģionos, tāpēc aicinām pieteikties tos, kuri ir gatavi strādāt skolās dažādos Latvijas reģionos," norāda IM preses pārstāve Antra Birzule.

Kopš 5.decembra dalībai programmā reģistrējušies 228 interesenti, no kuriem 73 ir iesnieguši pieteikuma anketu un uzsākuši dalību atlasē. Kandidāti, kuri pieteicās pirmie, šajā nedēļā uzsāk pēdējo, ceturto atlases kārtu un pavisam drīz uzzinās par savām iespējām uzsākt dalību IM.

"IM 11. iesaukumā jau apstiprinātajiem dalībniekiem februārī piedāvāsim iespēju braucieniem uz skolu, vērot IM esošo dalībnieku mācību stundas, lai dzīvē pieredzētu īstu skolas dzīvi un iepazītu procesu kā IM dalībnieki pilnveido savas skolotāja prasmes sadarbībā ar programmas kuratoru," skaidro Birzule.

Piesaistes kampaņas vadmotīvs ir profesionālā izaugsme, ko dod dalība IM mācību programmā. Izvēlētie kampaņas saukļi “Es darbā vairs nebūšu! Gribu pagriezienu savā karjerā”, “Es darbā vairs nebūšu! Gribu mācīt un mācīties” u.c., kā uzskata IM pārstāvji, ļoti precīzi ataino dalību programmā, kas nozīmē pilna laika darbu skolā un arī paša mācīšanās procesu IM divu gadu mācību programmā. IM tic, ka prasmīga skolotāja vadībā katrs bērns var sasniegt augstus rezultātus.

IM dalībnieku atlase norit četrās kārtās līdz aprīļa beigām. Jūlijā, pieredzējušu pedagogu un jomas profesionāļu vadībā, dalībnieki apgūst nepieciešamās zināšanas un prasmes, lai 1. septembrī uzsāktu darbu skolā, vienlaicīgi turpinot pilnveidoties "Iespējamās misijas" divu gadu mācību programmā.

"Dalība "Iespējamā misijā" ir tiem, kuri ir gatavi pagriezienam savā karjerā un vēlas pieņemt jaunus izaicinājumus! Tās ir praksē balstītas mācības un atbalsts tiem, kuri vēlas augt paši un ar savu darbu veidot Latvijas tagadni un nākotni. Skolotājam nepieciešamās zināšanas un prasmes, ir tās pašas, kas nepieciešamas ikvienam veiksmīgam darbiniekam un vadītājam. Dalībniekiem tiek nodrošināts individuāls atbalsts no kuratora, mentora un IM komandas, kas seko līdzi profesionālajai izaugsmei un mērķu sasniegšanai. Pēc programmas absolvēšanas tiek iegūtas tiesības strādāt par skolotāju ilgtermiņā," atgādina Birzule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!