Foto: DELFI

Sestdien, 7.jūnijā sākas priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms 2014.gada Saeimas vēlēšanām. Tas ilgst līdz 4.oktobrim, portālu "Delfi" informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā.

Šajā laikā politiskā partija vai to apvienība priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz 422 997 eiro, ja politiskā partija vai to apvienība iesniegusi savu deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām visos vēlēšanu apgabalos.

Savukārt, ja politiskā partija vai to apvienība iesniegusi savus deputātu kandidātu sarakstus atsevišķos vēlēšanu apgabalos, tad priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz: Rīgā - 126 220 eiro; Vidzemē - 112 089 eiro; Latgalē - 64 886 eiro; Kurzemē - 56 118 eiro; Zemgalē - 63 682 eiro.

Atbilstoši Priekšvēlēšanu aģitācijas likumam aģitācijas veicējs, kas vienojies ar elektronisko plašsaziņas līdzekli, preses izdevumu vai arī personām par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu par maksu publiskās vietās, internetā vai par pasta pakalpojumu izmantošanu, lai nosūtītu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus, ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc līguma noslēgšanas vai izmaiņu veikšanas noslēgtajā līgumā nosūta Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam paziņojumu par paredzamo priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu vai pasta pakalpojumu izmantošanu.

Tāpat ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc labdarības pasākumu finansēšanas, sponsorēšanas, pabalstu un dāvinājumiem ir jānosūta paziņojums Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Saeimas vēlēšanas notiks 5.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!